BlogiMediassaMuu psykologityöSoveltuvuusarvioinnitTiedotteetYleinen
Psykologipavelu Poijun Rauni Nousiainen kertoo yrittäjyydestä Psykologit yrittäjinä 2020 tapahtumassa

Psykologit Yrittäjinä 2020 -tapahtuman puheenvuorot katsottavissa

Yrittäjyys kiinnostaa psykologeja

Meillä oli jälleen ilo olla mukana Psykologit Yrittäjinä -tapahtumassa. Yrittäjyys kiinnostaa psykologeja, sillä päivään oli ilmoittautunut lähes 550 osallistujaa! Ennätykselliseen osallistujamäärään lienee osaltaan vaikuttanut se, että ajan henkeen tapahtuma järjestettiin verkossa. Verkkotapahtumissa hienointa on se, että emme ole enää riippuvaisia tietystä sijainnista, vaan kaikilla tapahtumasta kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua ja päästä vaikuttamaan. Tämä oli myös nähtävissä syksyisenä lauantai-iltapäivänä, kun linjoille kokoontui yrittäjyydestä kiinnostuneita psykologeja ja psykologiopiskelijoita ympäri Suomen.

Upea päivä sisälsi inspiroivia puheenvuoroja, tarinoita ja aktiivista keskustelua. Moni yrittäjyydestä kiinnostunut psykologi sai eväitä ja rohkaisua matkalle yrittäjyyteen. Poijun vastaava psykologi Rauni Nousiainen valotti puheenvuorossaan psykologiyrittäjän arkea. Rauni kertoi millaista yrittäminen Poijun kautta on ja millaista yhteistyötä psykologien kanssa teemme. Raunin esityksen pääsee katsomaan tästä. Päivän kaikki mielenkiintoiset puheenvuorot löytyvät tästä.

Yrittämisellä joustavuutta työelämään

Me Poijussa uskallamme väittää tuntevamme psykologin arkea. Keskustelemme päivittäin yrittäjyyttä pohtivien psykologien kanssa ympäri Suomen. Viesti on selkeä, kiinnostus psykologiyrittäjyyttä kohtaan on kasvanut viime vuosina ja kasvaa edelleen. Yrittäjyys kiinnostaa psykologeja ja psykologiyrittäjien palveluille on myös kysyntää. Psykologiliitto tutki psykologiyrittäjien tuloja ja työtilannetta viime vuonna ja tutkimuksen mukaan:

  • psykologiliiton jäsenistä päätoimisia yrittäjiä ja ammatinharjoittajia on noin 12%
  • palkkatöissä olevista liiton jäsenistä sivutoimisena ammatinharjoittajana toimii noin 20%

Olemme auttaneet lukuisia psykologeja matkalla yrittäjyyteen ja tiedämme, että lähivuosina yhä useampi psykologi hakee joustavuutta työelämään, monipuolisempia työtehtäviä sekä mahdollisuutta vaikuttaa omaan ansaintaan yrittäjyyden kautta. Psykologien lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä psykologipalveluita hankkivien tahojen kanssa. Uskomme, että lähitulevaisuudessa psykologiyrittäjyys tulee selkeästi kasvamaan ja psykologiyrittäjyydelle avautuu myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

 

Vastaa