Psykologit

Rauni NousiainenHei, olen Rauni Nousiainen. ”Menneisyys on oppitunti. Nykyhetki on lahja. Tulevaisuus on syy jatkaa.” Valmistuin psykologiksi vuonna 2000. Sen jälkeen olen tehnyt monenlaisia psykologin töitä mielenterveystoimistoissa, kouluissa, lastenpsykiatrian poliklinikoilla, lastenpsykiatrisilla tutkimus- ja hoito-osastoilla HUS lastenpsykiatriassa ja KELA:n kuntoutuskokeiluissa Osuuskunta Toivossa. Suurimman osan työuraani olen työskennellyt kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä kanssa. Olen myös perheterapeutti (ET). Olen ohjannut lasten ja vanhempien ryhmiä käytöshäiriöistä sekä neuropsykiatrisista häiriöistä kärsiville lapsille ja heidän perheilleen. Lisäksi olen kouluttautunut lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen havainnointiin ja hoitoon (DDP-peruskurssi ja kiintymyssuhdeseminaari, MIM-vuorovaikutuksen arvioinnin koulutus, PDI-vanhemman haastattelu) sekä traumoihin ja traumatisoitumiseen liittyen. Minulla on hyvää kokemusta erilaisista luennoista ja työpajoista, joita teen sekä terveydenhuollon puolella, että työyhteisöille. Työyhteisöissä minua kiinnostaa erityisesti turvallisuutta ja innovatiivisuutta edistävät mallit ja rakenteet. Työotteeni on integratiivinen ja asiakaslähtöinen ja käytän monenlaisia toiminnallisia, kehollisia ja leikin keinoja työssäni. Tärkeintä minulle on kohtaaminen, kuuleminen ja läsnäolo, hauskuutta unohtamatta! Uskon hyvien suhteiden parantavaan voimaan ja pyrin siksi rakentamaan luottamuksellisen suhteen asiakkaan/asiakasperheen kanssa.