Kun matikka ei suju -koulutus

Kun matikka ei suju: Matemaattiset oppimisvaikeudet ja niiden kuntoutus

Psykologipalvelu Poiju järjestää maksuttoman Kun matikka ei suju -koulutuksen, jossa käsitellään matemaattisia oppimisvaikeuksia sekä erityisesti niiden arviointia ja kuntoutusta. Duodecimin mukaan jopa noin 5-7%:lle koululaisista laskutaitojen oppiminen opetussuunnitelmien tavoitteiden mukaan on ylivoimaista. Diagnosoimatta jääneistä ja hoitamattomista laskemiskyvyn häiriöistä tulee helposti koko elämänmittainen haitta, joka voi hankaloittaa ammatillista kouluttautumista sekä kykyä selviytyä arjen matemaattisista vaatimuksista itsenäisesti. Oppimisvaikeuksia voidaan kuitenkin helpottaa intensiivisen erityisopetuksen tai neuropsykologisen kuntoutuksen avulla.

Kun matikka ei suju -koulutuksessa saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: 

  • Mistä matemaattisissa oppimisvaikeuksissa on kyse?
  • Miten matemaattisia oppimisvaikeuksia arvioidaan?
  • Millaisista elementeistä muodostuu matemaattisten oppimisvaikeuksien hyvä kuntoutus?

Dyskalkulian kuntoutusta voidaan toteuttaa sekä neuropsykologisena kuntoutuksena että esimerkiksi erityisopetuksen sisällä.

Koulutus on tarkoitettu esimerkiksi koulu- ja opintopsykologeille sekä erityisopettajille. Koulutus soveltuu sekä niille, joille dyskalkulia on kokonaan uusi asia, että niille, jotka tarvitsevat päivitystä uusimpaan tutkimus- ja menetelmätietoon.

Koulutus järjestetään torstaina 15.4. klo 14.30-16.

Kouluttajana toimii neuropsykologian erikoispsykologi Pekka Räsänen. Räsänen toimii Helsingin kaupungilla lasten perusterveydenhuollon neuropsykologina sekä kehityspäällikkönä Turun yliopiston Teknologian tiedekunnassa.

Koulutus järjestetään verkossa. Ilmoittaudu koulutukseen täyttämällä alla oleva lomake maanantaihin 12.4. mennessä.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Psykologipalvelu Poiju tarjoaa laadukkaita psykologipalveluita kunnille, yksityisille palveluntuottajille sekä rekrytointiyrityksille

Poiju on laillistettujen psykologien ammatinharjoittajaverkosto, jonka palvelualueena on koko Suomi. Verkostomalli sekä lähi- ja etäpalvelun kautta tuotettu palvelu takaavat erittäin kustannustehokkaat hinnat sekä korkean palvelutason. Lue lisää Poijun tarjoamista palveluista klikkaamalla tästä.

Psykologipalvelu Poiju palvelee poikkeuksellisista ajoista huolimatta normaalisti. Haastavasta tilanteesta ja osittain myös siitä johtuen on tärkeää, että peruspalveluiden saatavuudesta ja jatkuvuudesta pidetään kiinni. Korona on koko yhteiskuntaa ravisutteleva kriisitilanne, jonka keskellä on tärkeä huolehtia, etteivät erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat – kuten lapset ja nuoret – jää vaille tarvitsemaansa tukea ja apua.